Mat Gott

Mina fantastiska plättar

3 april, 2019 - 14:27Inga kommentarer

I helgen ville barnen ha plättar och vem är jag att säga nej liksom? 

Jag slängde ihop på vad som fanns hemma just för tillfället.

du behöver:

4 ägg m-l

6 dl mandelmjölk

3 dl vetemjöl 

en nypa himalayasalt

25 gram smält naturli ”smör”

såhär gör du:

vispa ihop 3 dl mjöl med 3 dl mandelmjölk plus 4 ägg.

vispa klumpfritt, tillsätt 3 dl mandelmjölk och saltet. 

Smält 25 gram ”smör” i plättlagget och häll ner i smeten. 

Vispa smeten ordentligt och låt stå i 5 minuter. 

Smöra plättgärnet ordentligt och börja stek plättar, jag smorde inför varje ny omgång smet i lagget för att undvika att plättarna skulle fastna. 

Vi åt plättarna med sylt, skivad banan och soyagrädde, supersmarrigt! 


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Danska flaggan är röd och ...