I helgen ville barnen ha plättar och vem är jag att säga nej liksom?
Jag slängde ihop på vad som fanns hemma just för tillfället.
du behöver:
4 ägg m-l
6 dl mandelmjölk
3 dl vetemjöl
en nypa himalayasalt
25 gram smält naturli ”smör”
såhär gör du:
vispa ihop 3 dl mjöl med 3 dl mandelmjölk plus 4 ägg.
vispa klumpfritt, tillsätt 3 dl mandelmjölk och saltet.
Smält 25 gram ”smör” i plättlagget och häll ner i smeten.
Vispa smeten ordentligt och låt stå i 5 minuter.
Smöra plättgärnet ordentligt och börja stek plättar, jag smorde inför varje ny omgång smet i lagget för att undvika att plättarna skulle fastna.
Vi åt plättarna med sylt, skivad banan och soyagrädde, supersmarrigt!
Kommentarer
Inga kommentarer