För ca 10-12 portioner
3 dl havregryn
5 dl dinkelflingor
1,5 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 dl kallpressad kokosolja
1,5 dl honung
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl kokosflingor
5 dl russin eller strödadlar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingridienser förutom russin i en bunke, rör om ordentligt.
Värm kokosolja och honung så det blandas ihop ordentligt, häll detta över gryn/frö-blandningen och rör om riktigt ordentligt.
Lägg ett bakplåtspapper i en djup plåt och häll över granolan i den och grädda i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter beroende på hur gräddad du vill ha den.
Blanda runt granolan var 5-10 minut så allt får jämn färg, när den känns färdig tar du ut den ur ugnen och låter den svalna ordentligt innan du blandar ner russinen/strödadlarna, sedan häller du upp den i en ren [...]