Ett tomt kylskåp är ett bra kylskåp
Men låter det verkligen vettigt? Att kylskåpet ska vara tomt, en vill väl ha mat och annat gott där inne.
Det jag menar med ett tomt kylskåp är att mellan varje "storhandling" så äts maten upp och ingenting som kan bli dåligt lämnas kvar och glöms bort bakom en gammal mjölk eller yoghurt.
Att dessutom ha det rent och städat i kylen gör att maten trivs bättre och risken för bakteriebildning minskar, bakterier älskar att bo i kylskåp där det är lite för varmt och där det står gammal bortglömd mat som har all tid i världen att bli möglig och börja lukta äckligt.
Om annan mat står i samma kylskåp utan lock eller skydd så finns risken att den maten tar smak av den dåliga ofräscha maten och att en är tvungen att kasta all annan oskyddad mat pga att den får en konstig bismak.
Att regelbundet städa kylens hyllor och torka ur kylskåpet gör att risken för bakterier minskar i kombination med att hålla koll på kylskåpets temperatur, den bör aldrig vara över 8 grader för då vill bakterierna frodas där inne.
Ett kylskåp bör ha ca 6 grader, inte under 4 grader för då riskerar maten att "frysa" och på så vis bli förstörd då vissa livsmedel inte klarar av så kalla temperaturer.
För att ha hygieniska lock på behållare i kylen så använder jag bivaxdukar som är antibakteriella och som dessutom kan användas oändligt många gånger och rengörs enkelt med en droppe diskmedel och en mjuk diskborste.
Så plastfolie används inte längre för att täcka över maten här hemma hos oss då jag har gjort egna bivaxdukar av avkommornas gamla kuddfodral och bivax från trakten.
Jag fick köpa bivax av en biodlare från trakten när jag ändå köpte en hink med honong av honom, betalade typ en hundring för 1 kilo bivax och det kommer att räcka till väldigt många dukar i olika storlekar för olika ändamål.
Men ett inlägg om bivaxdukar kommer!
Trevlig kväll
Kommentarer
Inga kommentarer