Mat

”tager vad man haver risotto”

11 mars, 2019 - 6:17Inga kommentarer

Har du som jag slattar med svamp, vin och en god ost kvar från helgen? 

Vad passar bättre då än en ”tager vad man haver risotto”

För 4 portioner behöver du:

1 gul lök

1 vitlökskyfta

4 dl risottoris

3 dl vitt vin (vi tog överblivet mousserande)

1 liter fond (valfri, vi tog fisk)  (1 liter vatten med 2 buljongtärningar) 

citronsaft från 1 citrons

2 dl valfri riven ost (vi tog 1 dl parmesan och 1 dl präst)

Skivade chaminjoner (valfritt)

salt och peppar

 

Så här gör du:

Mät upp 1 liter vatten och häll ned i en kastrul, tillsätt 2 buljongtärningar och låt fonden stå på plattan under hela processen på samma temperatur som risotton.

Fräs hackad lök och vitlök i en gryta med olja tills de mjuknat.

Tillsätt riset, låt det bli glansigt innan du sedan tillsätter vinet som du låter kokas in i riset.

Sätt plattorna på 3:an så de håller samma temperatur.

Tillsätt ca 3 dl fond, låt det koka in i riset.

Tillsätt därefter 1 dl i taget tills fonden är slut.

När fonden är slut så häver du ned stekta campinjoner (valfritt), osten och citronsaften i grytan.

Smaka av med salt och peppar.

Ät med hericoverts och en fräsch grönsallad.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?