”tager vad man haver risotto”
Har du som jag slattar med svamp, vin och en god ost kvar från helgen?
Vad passar bättre då än en ”tager vad man haver risotto”
För 4 portioner behöver du:
1 gul lök
1 vitlökskyfta
4 dl risottoris
3 dl vitt vin (vi tog överblivet mousserande)
1 liter fond (valfri, vi tog fisk) (1 liter vatten med 2 buljongtärningar)
citronsaft från 1 citrons
2 dl valfri riven ost (vi tog 1 dl parmesan och 1 dl präst)
Skivade chaminjoner (valfritt)
salt och peppar
Så här gör du:
Mät upp 1 liter vatten och häll ned i en kastrul, tillsätt 2 buljongtärningar och låt fonden stå på plattan under hela processen på samma temperatur som risotton.
Fräs hackad lök och vitlök i en gryta med olja tills de mjuknat.
Tillsätt riset, låt det bli glansigt innan du sedan tillsätter vinet som du låter kokas in i riset.
Sätt plattorna på 3:an så de håller samma temperatur.
Tillsätt ca 3 dl fond, låt det koka in i riset.
Tillsätt därefter 1 dl i taget tills fonden är slut.
När fonden är slut så häver du ned stekta campinjoner (valfritt), osten och citronsaften i grytan.
Smaka av med salt och peppar.
Ät med hericoverts och en fräsch grönsallad.
Kommentarer
Inga kommentarer